Motorbanden

Motorbanden kopen doet u bij Premio Motuz. Onze naam zegt wellicht dat wij enkel autobanden verkopen maar ook voor motorbanden vervangen bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij hebben een ruim assortiment banden voor uw motor, waarbij wij veel klanten uit de regio Waalwijk, Kaatsheuvel, Drunen, Den Bosch, Oosterhout, Tilburg en Breda bedienen. Maar iedereen met een liefde voor motoren is uiteraard welkom.

Voor uw veiligheid zijn alleen de juiste en kwalitatief uitstekende banden cruciaal. De juiste motorbanden geven ook op een nat wegdek goede grip, zodat u hierdoor veiliger de bocht door komt.

Wanneer u dagelijks tijdens het winterseizoen rijdt, dan kunt u overwegen om winterbanden voor uw motor aan te schaffen. Echter is het verstandiger om uw motor tijdens sneeuw en ijzel niet te gebruiken.

Veelgestelde vragen over motorbanden

Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

Voor uw motorbanden raden wij aan om deze iedere maand door ons te laten controleren. Als u uw motor in de winter stalt, dan is controle tijdens de stalling niet iedere maand nodig. Zorg ervoor dat uw banden niet te warm zijn gereden, omdat warme lucht uitzet en wij dan niet precies kunnen meten.

Hoe vaak moet ik mijn motorbanden controleren?

Voordat u op uw motor stapt, neem even de moeite om om uw motor heen te lopen en de banden te controleren op onregelmatig slijten of beschadigingen. Dit duurt niet lang en voorkomt veel problemen als u iets over het hoofd ziet. Wij kunnen u uiteraard ook leren waar u op moet letten als u twijfelt.

Wanneer moeten mijn motorbanden vervangen worden?

Als u bij de controle van de banden ziet dat deze beschadigd zijn, of het profiel raakt het slijtage nokje in het profiel van de band, dan is het tijd om uw banden te vervangen.

Moet ik altijd hetzelfde motorbanden merk voor en achterop laten monteren?

Nee niet altijd maar het is wel verstandig. Als u zelf twijfelt of geen ervaring hiermee heeft, dan zullen wij u altijd van een veilig advies voorzien.

Moet ik altijd hetzelfde motorbanden type voor en achterop laten monteren?

Nee, maar zorg dat dan de zachtste band voorop ligt. Dit zorgt voor de meeste grip.

Waarom moet ik mijn nieuwe motorbanden inrijden?

Op het loopvlak van nieuwe banden zit een laagje siliconen wat erg glad is. Pas dus op en rij veilig. U kent uw motor het beste en daarom voelt u zelf het beste aan, wanneer deze laag afgesleten is. Wilt u het zeker voor het onzekere nemen, rij dan eerst een paar honderd kilometer.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Acties

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

*Actie geldig vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 januari 2022 + enkel geldig in de GRS-vestigingen

Bekijk alle acties