Caravanbanden

Caravanbanden kopen doet u bij Premio Motuz. Bent u woonachtig in de regio Waalwijk, Kaatsheuvel, Drunen, Tilburg, Den Bosch, Oosterhout of Breda en bent u op zoek naar goedkope veilige caravanbanden? Dan zijn wij de aangewezen bandenspecialist om zorg te dragen voor uw veiligheid, voordat u op reis gaat met uw caravan.

Laat de banden van uw caravan voordat u op vakantie gaat, door onze meester bandenspecialisten op professionele wijze controleren. U voorkomt daarmee een hoop problemen. De controle is gratis en het kost u maar een paar minuten van uw tijd.

Is het nodig dat uw caravan banden vervangen moeten worden? Wij houden rekening met uw veiligheid en monteren daarom speciaal door ons geteste banden die uitermate geschikt zijn voor uw caravan.

De verzekering van uw caravan schrijft voor dat de banden van uw caravan iedere 6 jaar vervangen moeten worden. Krijgt u bijvoorbeeld een klapband en heeft u niet aan dit voorschrift voldaan, dan bent u niet verzekerd!

Veel gestelde vragen over caravanbanden

Hoe lang gaan caravanbanden mee?

Dit is afhankelijk van factoren zoals opslag, weersomstandigheden, gebruik etc maar onze ervaring leert dat over het algemeen genomen, kwalitatief goede caravanbanden 6 jaar meegaan voordat ze vervangen moeten worden.

Waarom moeten mijn caravanbanden vervangen worden, ondanks dat het profiel goed is?

Omdat onze speciale banden slijtvast zijn en er minder mee gereden wordt zoals juist wel het geval is met uw autobanden, is in 90% uitdroging de oorzaak. Caravans staan nu eenmaal vaker stil dan auto’s. Kijk voor een voorbeeld van uitdroging maar eens op de foto.

Wat is de juiste bandenspanning?

Hou rekening met een bandenspanning tussen de 3 en 4,5 bar. Laat dit echter gratis door ons controleren en indien nodig aanpassen, met onze geijkte apparatuur.

Hoe moet ik mijn banden opslaan?

Voordat u uw caravan stalt nadat u terug bent van vakantie, kunt u een oude set caravan banden en velgen door ons laten monteren. U kunt uw goede set daarna bij ons opslaan als u wilt, zodat u verzekert bent van de juiste opslag. De oude banden krijgen dan een plat loopvlak, in plaats van uw goede caravanbanden.

Waarom stalen ventielen?

Wij adviseren altijd om naast het vervangen van uw banden, ook stalen ventielen door ons te laten monteren. Stalen ventielen zorgen ervoor dat door de hoge bandenspanning in uw caravanbanden, er geen klapband kan ontstaan omdat gewone ventielen bij deze druk kunnen scheuren. Jazeker, wij kiezen voor uw veiligheid!

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Acties

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

*Actie geldig vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 januari 2022 + enkel geldig in de GRS-vestigingen

Bekijk alle acties