Uitlaten

Waarom is een goede uitlaat belangrijk?

Als een uitlaat in een goede staat is, is het brandstofverbruik optimaal en word er voorkomen dat er schadelijke uitlaatgassen uw auto binnendringen. Het is dus aan te raden om je kapotte of versleten uitlaatdelen tijdig te laten vervangen. Een uitlaat beperkt ook het geluidsniveau.

Uitlaat repareren of vervangen

Een uitlaat kunt u laten repareren, dit kan bijvoorbeeld door de uitlaat te lassen of ophangrubbers te monteren. Alleen als reparatie niet mogelijk is, vervangen wij uw uitlaat. De kosten voor het vervangen van de uitlaat verschillen per auto. Onze specialisten bij Premio Banden en Autoservice kunnen u vertellen of reparatie aan uw uitlaat een mogelijkheid is of dat uw uitlaat echt aan vervanging toe is.

Uitlaat lek

Een lekke uitlaat hoeft niet in zijn geheel te worden vervangen. Dit kan vaak eenvoudig gerepareerd worden door middel van het dichtlassen van de kleine gaatjes. Voor wat grotere gaten wordt er af en toe een plaat op geplaatst en dan dichtgelast. Het lassen moet nauwkeurig gebeuren omdat een uitlaat onder hoge druk staat. Als dit niet gebeurt dan kan het zijn dat binnen de kortste keren deze weer aan reparatie toe is. Mocht de uitlaat oud en verroest zijn, is lassen alleen maar een tijdelijke oplossing en zal het hele onderdeel uiteindelijk vervangen moeten worden.

Belang van uitlaat in goede staat

Het is belangrijk dat alle schadelijke deeltjes die het voertuig uitstoot worden tegengehouden, en dat er geen sprake is van geluidsoverlast. Aangezien het uitlaatsysteem de belangrijkste schakel vormt, wordt hier tijdens de APK keuring streng op gecontroleerd. Het voertuig zal met een defect uitlaatsysteem de keuring niet doorkomen. Laat het systeem daarom grondig controleren en voer de nodige reparaties direct uit. Mocht uw uitlaat vervangen worden, wilt u natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Rijdt dan bijvoorbeeld rustig over drempels, om beschadiging aan de buitenkant van de uitlaat te voorkomen. Een van de grootste oorzaken van beschadiging is roest in het uitlaatsysteem. Dit komt door water wat afkomstig is uit de verbrandingsgassen en nog niet verdampt is. Dit gebeurt bij het rijden van korte afstanden, het uitlaatsysteem wordt dan niet warm genoeg. Dan condenseert het water na het uitzetten van de motor en zal na verloop van tijd gaan roesten.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Acties

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

*Actie geldig vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 januari 2022 + enkel geldig in de GRS-vestigingen

Bekijk alle acties