Vulcaniseren

Vulcaniseren is een specialiteit binnen Premio Motuz, waarvan wij merken dat mensen verrast zijn, als wij melden dat hun autoband nog gerepareerd kan worden.

Dus niet alleen vrachtwagenbanden en landbouwbanden kunnen wij vulcaniseren maar bijna alle banden, zolang de beschadiging dit toelaat.

Om te beoordelen of het een optie is, is het noodzakelijk dat wij uw band visueel kunnen beoordelen. Helaas is enkel een foto opsturen meestal niet voldoende maar u mag dit altijd doen. Twijfelt u? Kom dan bij ons langs voor een gericht advies.

Daarnaast vulcaniseren wij op regelmatige basis, rubber projecten voor bedrijven in andere branches.

Wat is vulcaniseren?

Dit is een proces waarbij de beschadiging in de band bewerkt wordt. Het gat of de scheur wordt netjes geschuurd. Vervolgens wordt met behulp van geavanceerde apparatuur dit gat of scheur opgevuld met nieuw rubber.

Hoe lang duurt het proces?

Het proces neemt vaak enkele uren in beslag en gaat gepaard met een enorme druk en warmteontwikkeling. De gerepareerde band moet ten minste zo sterk zijn als voorheen. Voordeel van dit alles is dat de kosten vaak behoorlijk lager liggen, dan wanneer u de band laat vervangen.

Kosten vulcaniseren

De prijs om op deze manier uw band te repareren is afhankelijk wat voor band het is en hoeveel materiaal er gebruikt moet worden. Neem contact op voor een gerichte prijs maar dit is altijd goedkoper dan een nieuwe band.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Acties

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

Koop 4 Goodyear-banden en ontvang een JBL GO3-speaker ter waarde van 39 euro.

*Actie geldig vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 januari 2022 + enkel geldig in de GRS-vestigingen

Bekijk alle acties